A The Priests - A 3 éneklő pap nevű formáció alaposan felforgatta mind a könnyű-, mind a komolyzenei életet az elmúlt hetekben. Az Észak-Írországból származó római katolikus papokból álló trió először az Egyesült Királyságban szerzett platinalemezével került a figyelem közzéppontjába. A nem mindennapi produkció a UK valaha leggyorsabban fogyó klasszikus zenei CD-je, amellyel a három éneklő pap egyúttal egy új Guiness világrekord tulajdonosa is lett.

Eugene O'Hagan, Martin O'Hagan és David Delargy atya fiatal korukban együtt kezdtek el énekelni, miközben papi hivatásukra készültek, megosztva hitüket és zene iránti szenvedélyüket egymással - a zenén keresztül ejuttatva igéjüket a hívőknek. Ekkor még nem is sejtették, hogy egy véletlen folytán egy felvétel eljut a SONY BMG lemezkiadó egyik londoni igazgatójához, aki rögtön egy 1 millió angol fontot érő nemzetközi lemezszerződést ajánlott nekik, melynek köszönhetően 2008. november 17-től, debütáló albumuk megjelenésétől kezdve világszerte terjeszthetik mennyei dallamaikat The Priests (A 3 éneklő pap) néven. A három atya ezt az összeget különböző karitatív célokra ajánlotta fel, több általuk kiválasztott alapítványon keresztül.

Történetüket még a Time magazin is kiemelten közölte, és több nemzetközi tv csatornán is feltűntek azóta. A 3 atya egyébként mind a mai napig gyakorolják papi hivatásukat, miséket, esküvőket, temetéseket és keresztelőket tartva saját szülővárosukban.

Debütáló albumuk - szokatlan módon - a világ több mint 30 országában jelent meg rögtön, Európától Argentínáig, Amerikától a Fülöp-szigetekig, egy világméretű vallási igénynek eleget téve.

A lemez jól ismert spirituális ihletésű dalok (pl. Ave Maria, Pie Jesu, Panis Angelicus), klasszikus áriák valamint tradícionális ír dalok és áldások gyűjteménye, melyben a 3 éneklő pap teljes betekintést nyújt lenyűgöző repertoárjába. Az albumon nem csak angol, de latin, spanyol és német nyelvű dalok is elhangoznak. A lemez producere Mike Hedges volt, aki már olyan nagy nevekkel dolgozott együtt korábban, mint a U2 és a Manic Street Preachers. Az albumot, melyen a római Filharmonikus Akadémia kórusa is közreműködik, Írországban és Vatikánban, a Szent-Péter Bazilika Kórus Kápolnájában rögzítették. Az énekkart a Szent Péter Bazilika Capella Giulia nevű kórusának nyugalmazott igazgatója, Mons Pablo Colino vezette. A lemez elkészültét a katolikus egyház és annak legfőbb szervezete, a Vatikán is támogatta.

Napokon belül érkezik a folytatás is, hisz a The Priests koncert DVD-je 2009. március 30-án lát napvilágot. Az "In Concert At Armagh Cathedral" című kiadvány zenei és képi anyagát Írországban rögzítették. A DVD betekintést nyújt a különleges trió élő produkciójába.

A "Mennyei dallamok" nem csupán a hit, a szellemiség, a tolerancia, a szeretet és az emberi lélek erejének ünneplése, de felemelő zenei élmény is egyszerre. A 3 éneklő pap lemezével olyan 21. századi módot talált a hit és az ige hirdetésére, amely így világszerte milliókat elér, sőt...

Kapcsolódó linkek:
A hivatalos weboldal >>
A The Priests hivatalos YouTube oldala >>
Bemutatkozó riportfilm a 3 éneklő papról >>

THE PRIESTS dallista:

01. Ave Maria
02. Mit Würd und Hoheit Angetan (from Die Schöpfung)
03. Panis Angelicus
04. Irish Blessing
05. Benedictus
06. 'Plegaria' (Los Tres Amores) by Alvarez - Spanish
07. Pie Jesu
08. 'Hacia Belen' (traditional christmas carol) - Spanish
09. Abide With Me
10. Ag Criost An Siol
11. Domine Fili Unigenite (from Gloria)
12. O Holy Night
13. Ecce Sacerdos Magnus
14. Be Still My Soul


LETÖLTÉS: THE PRIESTS - A 3 ÉNEKLŐ PAP SAJTÓFOTÓK

Kattints a fotókra a nagy felbontású képekért!


© 2009 Sony Music Hungary | Leiratkozás a hírlevélről
További információ: Tóth Ágota | agota.toth@sonymusic.com | 06 1 316 0 316

powered by lightmedia