Kapcsolat:
Telefon: +36-1-488-0366
info@radiomonitor.hu
1122 Budapest, Ráth György utca 56.

RadioMonitor partneri hírlevél

2009. október

Pont FM-Rise FM - folytatódik a küzdelem

Mostanra gyakorlatilag folytatásos szappanoperává nőtte ki magát a budapesti 88.1MHz -es frekvenciáért folyó küzdelem.

Az elmúlt hetekben, időnként a PontFM volt hallható, időnként a RiseFM, sőt az az extrém helyzet is előfordult, hogy egyszerre szóltak.

Jelenleg is ez utóbbi történik, vagyis bizonyos helyeken a Rise FM fogható, máshol a Pont FM. A helyzet annyiban új, hogy a bíróság legújabb döntése szerint nem jó döntést hozott az NHH és új eljárásra kötelezte. Az alábbiakban idézünk a RiseFM honlapján közzétett közleményből:

"Augusztus 27-én a Nemzeti Hírközlési Hatóság jogszerűtlenül leállíttatta a RiseFM adását. Szeptember 4-én a Fővárosi Bíróság megállapította a Hatóság jogszerűtlen eljárását és kötelezte őt az akkori állapot visszaállítására. A Fővárosi Bíróság döntése értelmében a RiseFM ma jogszerűen sugároz. A RiseFM és minden dolgozója ezúton kéri a Nemzeti Hírközlési Hatóság döntéshozóit és képviseletében eljáró személyeit, hogy hajtsa végre a Fővárosi Bíróság döntését, szüntesse meg a kalóz adást és kerülje el a további károkozást! A kialakult helyzetre való tekintettel - hivatali hatalommal való visszaélés bűncselekményének alapos gyanúja miatt -a RiseFM külön büntetőeljárást is kezdeményez az ügyben."

Az ügy mérlege jelenleg az, hogy a Pont FM az ő javára született NHH döntést jogalapul használva jelenleg is sugároz, de nincsenek reklámok. A Rise FM a bírósági döntésre hivatkozva próbál műsort közvetíteni, a hirdetések száma erősen megcsappant.

Változatlanul nem kívánunk állást foglalni ez ügyben, annyit azonban megjegyeznénk, hogy ez az egész történet nem igazán tesz jót a rádiós piac arculatának. Többek közt a hirdetők sem szeretik a bizonytalanságot és félő, hogy biztonságosabb módot választanak termékeik reklámozására. Ez a folyamat a Rise FM-nél jól érzékelhető, de hosszabb távon sokkal nagyobb károk is keletkezhetnek, ezért jó lenne, ha ez a történet minél hamarabb megnyugtató véget érne, mert végül mindenki csak vesztesként hagyhatja már el a csatateret.

Biztos abban, hogy rendben megy a kampánya? - Reklámmonitor

Nem akarunk közhelyekkel dobálózni, de tény, hogy a gazdasági világválság begyűrűzése óta mindenki jobban megnézi, hogy mire költi a pénzét. A reklámkiadások tervezésénél ez különösen igaz, ezért a reklámszakemberek fokozottan igyekeznek ügyelni a hatékonyságra.

Nem túlzás azt mondani, hogy a RadioMonitort elsősorban azért hívtuk életre, hogy kiegyenlítsük a rádiós szegmens piaci hátrányát, azokkal a médiákkal szemben, amelyeknél egyértelműen ellenőrizhető volt a hirdetések teljesülése. Természetesen a rádiók korábban is adtak teljesítésigazolást, azonban ennek ugyanaz volt a gyenge pontja, mint a zenei játszási listáknak, nevezetesen az, hogy ezek csak tervek. A zenei játszási listákon természetesen nem szerepelnek a kívánságműsorban elhangzó dalok, hiszen azokat nem lehet tervezni. Ugyanígy van a reklámoknál is, jöhet áramszünet, bármilyen műszaki hiba és természetesen nem szabad elfeledkezni az emberi tényezőről, ami a tapasztalatok szerint a leggyakoribb hibaforrás. Itt szeretnénk hangsúlyozni, hogy rosszhiszemű mulasztással még sosem találkoztunk ezen a területen. Más kérdés azonban, hogy a megrendelőt nem érdekli, miért nem - vagy nem úgy - teljesült a megrendelése.

Sokan nem tudják, hogy rendszerünk segítségével nem csak azt lehet utólag ellenőrizni, hogy teljesült-e a rendelés, hanem annak ideje is, hiszen egyáltalán nem mindegy, melyik idősávban kerül adásba a hirdetés és természetesen az egy héttel később leadott boltnyitási kampány sem ér sokat... Az is előfordul, hogy egy kampányon belül rendszeresen változik a hanganyag (pl. heti lottónyeremény összege miatt) és bizony megesik, hogy az előző heti hanganyag kerül adásba.

Mindezt Ön sosem fogja megtudni kampányfigyelő szolgáltatásunk nélkül! Ha biztos akar lenni abban, hogy a reklámra fordított pénzét nem hiába adta ki, rendelje meg most saját reklámteljesítés-igazolás szolgáltatásunkat!

Sebességváltás

Örömmel tájékoztatjuk tisztelt jelenlegi és jövőbeli ügyfeleinket, hogy a honlapunkról elérhető adatlekérések jelentősen felgyorsultak. Az utóbbi hónapokban megfeszített tempóban dolgoztunk annak érdekében, hogy ezt elérjük. Számos fejlesztést is végeztünk, hogy partnereink még egyszerűbben és kényelmesebben tudják használni rendszerünket.

Országos rádiók zenei toplistái - 2009. szeptember

Danubius Rádió top5

Külföldi Magyar
1. Alesha Dixon:
The Boy Does Nothing
Király Linda:
Can't Let Go
2. Freemasons feat. Hazel Fernandes:
If
Crystal:
Ne ébressz fel
3. Oceana:
Cry Cry
Groovehouse:
Legyen ez egy őrült vágy
4. Metro Station:
Shake It
Irigy Hónaljmirigy:
Tik vagytok parasztok
5. The Saturdays:
Just Can't Get Enough
Király Viktor:
Forgószél

MR2 - Petőfi Rádió top5

Külföldi Magyar
1. The Yeah You's:
15 minutes
Anorganik:
Flavour Of Tears
2. The Duckworth Lewis Method:
The Age Of Revolutions
Nemjuci:
Runaway
3. V V Brown:
Shark In The Water
Beat Dis:
Nonstop Playground
4. Dellé:
Pound Power
Balkan Fanatik:
Ha te tudnád
5. Miike Snow:
Animal
Péterfy Bori & Love Band:
Téged nem

Sláger Rádió top5

Külföldi Magyar
1. Queen:
I Was Born To Love You
Republic:
Ezer kincs, ezer nyár
2. Eros Ramazzotti:
Parla Con Me
Venus:
Régi nyár
3. Whitney Houston:
I Look To You
Charlie:
Nézz az ég felé
4. Kim Wilde:
You Came
Auth Csilla:
Vigyél el
5. Tom Jones:
Sexbomb
Neoton Familia:
Holnap hajnalig

Részletesebb információra van szüksége? Nem találja a közvetlen versenytársát a toplistában? Forduljon hozzánk, akár másnapra szállítjuk a zenei listákat elhangzási darabszámokkal a kiválasztott rádióban.


Warner Music, 2009


Anorganik, 2009


EMI, 1995

Reklám toplisták 2009 szeptemberében

Országos Rádiók top5 reklámja (Danubius, MR2 - Petőfi, Sláger rádiókban, spot alapon)

1. ScienNet -
Szeretne mostantól mindent olcsóbban megvenni? www.gazdagodjon.com
2. Axel Springer-Magyarország Kft. -
Kiskegyed: Kiskegyed Nagybevásárlás akció 2009.09.08-28.
3. Ford Közép- és Kelet-Európai Kft. -
Ford Focus 2.990.000 Ft-tól
4. Szerencsejáték Zrt. -
Skandináv Lottó - 2009.09.07.-10.08. között játék a 10 éves Skandináv lottóval
5. Opel Southeast Europe Kft. -
Opel Corsa klímával akár 2 999 000 Ft-ért 2009.09.01-30. - www.opel.hu

Helyi rádiók top5 reklámja (helyi rádiókban futó "országos" reklámok, spot alapon, az általunk monitorozott Budapesten kívüli 36 helyi rádióban)

1. ScienNet -
Szeretne mostantól mindent olcsóbban megvenni? www.gazdagodjon.com
2. Takarékpont -
2009.08.26-tól igényeld a világítós bankkártyát www.villants.hu
3. Hotelinfo Kft. -
SzeptEmber Feszt, Pörkölt Parádé - Népliget 2009. szeptember 4-6.
4. Pannon GSM Távközlési Zrt -
Mobil internet, korlátlan adatforgalmat fix díjért.
5. EGIS Gyógyszergyár Rt.-
Cralex

A kis ikonokra kattintva meg tudja hallgatni az egyes reklámokat és a környezetüket. Részletesebb információra van szüksége? Forduljon hozzánk, akár már másnapra szállítjuk a reklámlistákat.

A teljes árlista és az egyes szolgáltatások mintái ezen a linken megtalálhatóak.

Kérdése vagy megjegyzése van? Küldje el nekünk az info@radiomonitor.hu e-mail címre vagy hívja a +36-1-488-0366-es illetve a +36-30-354-5550-es telefonszámot. Az üzleti tájékoztatás nem teljes körű, jelen levél nem minősül ajánlatnak. Áraink az áfa-t nem tartalmazzák.

RadioMonitor Magyarország Kft. 1122 Budapest, Ráth György utca 56. Tel.: +36-1-488-0366. Fax: +36-1-489-4779.

powered by lightmedia | Leiratkozás a RADIO Promo szolgáltatásról